Blomkålssoppa med nöt- och dadelkrisp

Eftersom jag snart lämnar Stockholm igen gick jag inte och handlade igår, utan letade igenom kylskåpet för att se vad jag kunde hitta på av det jag hade hemma. Det som fanns var: - En halv blomkål- Ett kilo gul lök - Ett paket vispgrädde Det fick bli blomkålssoppa alltså! En av de enklaste sopporna man kan göra, bara koka ihop och mixa allt direkt i kastrullen och så är det klart. Jag använde detta recept. Vanligt är att ju att man har lite krispigt bacon att toppa soppan med, men vill eller kan man inta äta det har jag ett bra alternativ som jag gjorde igår. Sött, salt och nötigt - mums! 1. Hacka lite gul lök, en handfull hasselnötter och några färska dadlar. 2. Lägg i en stekpanna med olja och stek på medelvärme under ganska lång tid utan att det bränns. 3. Häll över en skvätt soja och lite salt om det behövs, det får gärna ha en ganska hög sälta. 4. Sprinkla över soppan innan servering.