Blomkål- och broccolimos
Det går inte att förneka att potatis är det absolut godaste tillbehöret till köttbullar och gräddsås. Potatis är ju gott till typ allt! Men vill man av någon anledning inte äta potatis så finns det alternativ som är nästan lika bra. Igår till exempel gjorde jag ett mos på broccoli och blomkål som var helt utmärkt. Här har ni receptet: Blomkål- och broccolimos 1 blomkålshuvud1 broccoli 1/2 dl grädde3 msk smör 1/2 dl riven ost Salt och peppar Ev. citronsaft 1. Skär blomkål och broccoli i bitar och buketter. Koka i lättsaltat vatten tills mjuka, ca 7-8 min. 2. Mixa de mjuka grönsakerna med en stavmixer direkt ner i kastrullen. Det gör ingenting om det blir lite klumpar men det gör man som man vill. 3. Tillsätt grädde, smör och riven ost. Rör runt och låt smälta i moset. 4. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Klart att servera!