Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Recept
    • Hamburgare
    • Veckans eko
    • Copycat-recept
    • Graviditet
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Februari2018
    • Januari2018
    • December2017
    • November2017
    • Oktober2017
    • September2017
    • Augusti2017
    • Juli2017
    • Juni2017
    • Maj2017
    • Visa hela arkivet
  • Om Foodstories

Blomkål- och broccolimos

Det går inte att förneka att potatis är det absolut godaste tillbehöret till köttbullar och gräddsås. Potatis är ju gott till typ allt! Men vill man av någon anledning inte äta potatis så finns det alternativ som är nästan lika bra. Igår till exempel gjorde jag ett mos på broccoli och blomkål som var helt utmärkt. Här har ni receptet:      Blomkål- och broccolimos 1 blomkålshuvud1 broccoli 1/2 dl grädde3 msk smör 1/2 dl riven ost Salt och peppar Ev. citronsaft   1. Skär blomkål och broccoli i bitar och buketter. Koka i lättsaltat vatten tills mjuka, ca 7-8 min.   2. Mixa de mjuka grönsakerna med en stavmixer direkt ner i kastrullen. Det gör ingenting om det blir lite klumpar men det gör man som man vill.   3. Tillsätt grädde, smör och riven ost. Rör runt och låt smälta i moset.   4. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Klart att servera!  

Föregående inlägg

Imorgon reser vi!

Nästa inlägg

Ett återbesök på Prime Burger

Till bloggens startsida

Foodstories