Blåbärsglass (med björksocker)
Idag jobbar jag hemifrån med lite olika filmprojekt, men mellan tagningarna hann jag med att göra en snabb batch med den "nyttiga" glassen som jag har fått lite dille på. Den här gången provade jag att göra den med blåbärssmak - det blev så gott! Om du inte vill använda björksocker som jag gör kan du använda vanligt socker, då får du nog dubbla mängden skulle jag tro. Glassmaskinen har vi lyckats tappa bort en del av, så jag fick köra smeten för hand och sen in i frysen, men det gick bra ändå. Blåbärsglass (2 personer) 1,5 dl vispgrädde2 äggulor ca 1 msk björksocker1 krm vaniljpulver1 dl blåbär, tinade Vispa grädden i en skål. Vispa ägg, vaniljpulver och björksocker fluffig i en annan skål. Vik ner äggblandningen i vispgrädden försiktigt, tillsätt de tinade blåbären och blanda runt. Kör i glassmaskin alt. lägg i en skål och in i frysen i några timmar.