BBQ chicken med chipotle
Ikväll blev det BBQ chicken här hemma, det var så himla längesen. Köpte lite ekologiska kycklingklubbor, kokade min egen barbequesås och rörde ihop en fetaost-koriander- och vitlöksröra att doppa klubborna i. När man har detta behövs det inte så mycket mer, så vi åt det precis såhär - direkt från ett bakplåtspapper med händerna. Mmmm! Min bbq-sås har jag gjort flera gånger innan och jag brukar göra den på ungefär samma sätt även om kryddningen kan variera beroende på vad jag har hemma. Den är grymt god i alla fall och passar utmärkt till såväl kyckling som hamburgare. BBQ chicken med chipotle 6 kycklingklubbor 1 msk paprikapulver 1 tsk vitlökspulver Salt & peppar Bbq-sås 1 gul lök 1 röd chili 5 vitlöksklyftor 1 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk malen koriander 1 tsk chipotleflingor 1/2 dl rödvinsvinäger 1 dl ketchup 1/2 dl tamari (japansk soja) 1 1/2 tsk honung 1. Lägg kycklingklubborna i en påse tillsammans med paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Börja med bbq-såsen. Hacka lök, vitlök och chili. Stek i olja tillsammans med spiskummin, koriander och chipotleflingor tills löken blir mjuk. 3. Häll i rödvinsvinäger och låt reducera i några minuter. 4. Tillsätt ketchup, tamari och honung. Låt koka ihop tills det blir riktigt kletigt och gott. 5. Lägg kycklingen på en plåt i ugnen och tillaga i ca 15-20 minuter tills genomstekt. Höj värmen till 250 grader. Ta ut kycklingen, pensla på bbq-såsen och sätt tillbaka plåten i ugnen. Tillaga i ytterligare 5 minuter så att skinner blir krispigt och får fin färg.