Bakade ägg i tomatsås, den perfekta frukosten!

  Lördag idag vilket innebär lördagsfrukost. Det här är den dagen jag känner att jag kan göra exakt det jag tycker är gott, för jag har både tid och är tillåtande med att splurga lite extra. Imorse orkade jag inte gå och handla så det fick bli något av det vi hade hemma, och tur var väl det för annars hade jag nog inte haft förmånen att äta detta goda: baked eggs i tomatsås!    Det är alltså ägg som man knäcker i en god tomatsås och låter tillagas i ugn, och så äter man det tillsammans med en god bit toast. Mums! Jag använde mig av den tomatsås vi fick med oss från Café Milano häromdagen men annars kan man ju göra en tomatsås lite snabbt och lätt på spisen genom att koka ihop tomatkross, lök, vitlök, en skvätt olivolja och färska örter.    Bakade ägg i tomatsås (2 personer)2-4 ägg4 dl tomatsås (hemmagjord eller köpt)Riven parmesanost Färsk oregano  Tillbehör: Toastbröd Smör   Sätt ugnen på 200 grader. Dela upp tomatsåsen i två små ugnsformar, eller lägg allt i en stor. Knäck äggen i tomatsåsen, 1-2 per person. Riv över parmesanost och strö över lite oregano. Baka i ugnen i ca 10 min, eller tills äggvitan har stelnat på äggen. Rosta bröd och bre med smör. Ät de bakade äggen i tomatsås med rostat bröd.