Bästa pajen med chili cheese
Det blev en riktig favorit i repris igår: min goda chili cheese paj. Det var längesen jag gjorde den nu och jag hade nästan glömt hur god den var. Smakar nästan exakt som chili cheese poppers, ett av mina favorittillbehör till hamburgare. Dessutom är den fullproppad med nyttig spenat och gjord i ett vetemjölsfritt pajskal. Igår använde jag flera olika sorters ostar som jag hade i kylen, bland annat brie de meaux, orange cheddar, mild herrgårdsost, kittost och gruyère. Det blir extra gott när man blandar tycker jag! Pajen går även bra att frysa in så gör gärna flera omgångar, så har du alltid något gott hemma när du är sugen. Jag har skrivit receptet tidigare men här kommer det igen: Pajdeg utan vetemjöl: 3,5 dl mandelmjöl1 msk fiberhusk2 msk pofiber 50 g smör 1 ägg lite salt 1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Skär smöret i små bitar och använd händerna för att arbeta in det i den torra blandningen. 2. Tillsätt ett ägg och lite salt, och blanda ihop till en smidig smuldeg. Om den blir för blöt kan du tillsätta lite mer mandelmjöl. 3. Låt stå i kylen i några timmar tills den blir fast. Färdig att användas! Förgrädda skalet i ca 10 minuter innan du lägger i fyllning. Fyllning: 3 dl grädde 3 ägg 300 g ost (gärna flera olika sorter)200 g fryst spenat, tinad en jalapeno en handfull blad basilika 1. Blanda grädde och ägg i en bunke 2. Riv osten och hacka chilin. Se till att spenaten är tinad och krama ur vattnet. 3. Blanda alla ingredienser i bunken, salta och peppra. Låt stå en stund så att smakerna hinner komma fram. 4. Lägg blandningen i pajskalet och grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 30 minuter.