Avokadotoast med chilistekt majs
Här kommer recept nummer två från min brunchartikel i Plaza. En klassisk toast med avokado går snabbt att göra och kan varieras på ungefär hundra olika sätt. Här har jag gjort en matig, mexikansk variant, med mycket koriander och majs smaksatt med chili och paprika. En perfekt kombination av hett, sött och syrligt.Avokadotoast med chilistekt majs(2 personer) 2 st rostbröd1 st avokado1 liten burk majs0,5 tsk paprikapulver1 krm chilipulver1 msk smör1 kruka koriander, hackad100 g fetaost, smulad1 limeSalt och peppar 1. Låt vattnet rinna av från majskornen i en sil. Hetta upp en stekpanna med smör i. 2. Stek majskornen i smöret. Tillsätt paprikapulver och chilipulver. Stek tills majsen har brynts, ca 4-5 min. 3. Gröp ur avokadon i en bunke. Tillsätt en skvätt limesaft och lite salt, rör runt med en gaffel. 4. Rosta brödet och bred ut avokadoröra över varje. Toppa därefter med stekt majs, smulad fetaost, hackad koriander och till sist en skvätt lime. Salta och peppra efter smak.