Att steka perfekt tillagad krispig lax

Den här skönheten åt vi till middag idag och det blev så otroligt himla skitbra. Laxen är ekologisk, tyvärr odlad, men odlad i väldigt stora kassar i Norge vilket innebär att den inte behöver proppas full med antibiotika eller andra konstigheter. Helt naturlig och supergod! Såhär gör du för att få till en perfekt bit lax:  1. Köp en laxbit av fin kvalitet.  2. Salta laxen rikligt och låt den stå och dra ur vätska i ca 30 min-1 timme innan den ska tillagas. Det koncentrerar smakerna och saltar fisken rakt igenom.  3. Skölj av saltet och klappa fisken torr.  4. Stek med skinnsidan neråt i rikligt med smör på hög värme. Vänd efter ca 3 minuter. Båda sidor ska bli krispiga  5. Stoppa in en stektermometer i den tjockaste delen av fisken och stek tills innertemperaturen är ca 50-55 grader. Jag tycker om när fisken har en liten rå kärna.  5. Servera den krispiga fisken med sparris, en sallad, en god sås eller precis vad du vill.  En mycket god vän i köket är en digital termometer. Perfekt när man vill få till rätt innertemperatur på kött, fågel och fisk. Jag satte min på 54 grader idag men tog faktiskt bort fisken från plattan nä innertemperaturen var runt 50.