Att steka i gjutjärnsgryta
Jag har en jättefin gjutjärnsgpanna som jag länge har dragit mig för att använda. Eftersom den är helt utan beläggning tar det lite tid att "bränna in" den tills att fördelarna med att använda just gjutjärnspanna kan åtnjutas och därför har jag helt enkelt inte riktigt orkat med det. Nu har jag dock bestämt mig för att faktiskt börja komma igång med min panna, det är ju otroligt synd att den ligger och skräpar i skåpet bara. Så igår gjorde jag burgare med den och trots att det var lite svårt att få loss köttet från pannan och jag ännu har svårt att bedöma värmen, så blev det faktiskt ganska bra. Nu ser jag det som ett kul projekt att öva mig på att bli världsbäst att göra burgare i gjutjärnspanna istället! Några av fördelarna med gjutjärnspanna: - Jämn och bra värmefördelning- Ger bra stekyta- Lång livslängd, håller i minst 25 år om det är bra kvalitet - Den blir bättre ju mer du använder denAnvänder ni gjutjärnnär ni lagar mat?