Att laga mat i provkök

  Här har ni en (väldigt suddig) bild på hur det ser ut en dag på mitt jobb. Jag står i vårt provkök och ska precis plocka fram alla ingredienser till det recept jag ska laga för dagen. I min roll som menyplanerare lagar jag mat i provköket minst två gånger i veckan, antingen en eller två rätter per gång. Det är ett kul avbrott i arbetsdagen där man i övrigt sitter mycket framför en dator och jag lär mig nya grejer hela tiden. Framför allt har jag lärt mig mycket vegetariska recept; allt från att laga linsbiffar till att göra vegetariska grytor. Vegomat har aldrig varit min favorit (gillar inte bönor, svamp etc. så mycket) men jag har blivit väldigt positivt överraskad av hur goda grejer man faktiskt kan göra. Sen har jag blivit mycket bättre på att läsa recept - något som jag aldrig tidigare har gjort när jag lagat mat hemma.   Varje dag är vi åtta personer som äter det vi har provlagat till lunch - vi två som har lagat plus 6 gäster. Ofta består gästerna av kollegor men vi bjuder även in externa gäster som får komma och tycka till om maten. Blir rätten godkänd hamnar den i matkassen, blir den inte godkänd så får den göras om eller till och med tas bort helt och hållet.    Well, det var en kort liten inblick i mitt jobb. Det är så himla roligt! Kommer berätta mer om vad jag gör på marknadsavdelningen och hur det faktiskt går till att menyplanera en matkasse vid senare tillfälle (det är mycket mer komplicerat än man tror!).