Att lära sig älska skaldjur
Nu har jag tagit mig söderut i landet och igår dukades det upp en riktig festmåltid med ostron, moule och krabbklor som vi åt utomhus. Det är riktigt varmt här nere, på kvällen klockan 23:00 var det fortfarande 22 grader ute, magiskt! För några år sedan hade jag inte ätit något av det som stod på bordet. Jag har alltid haft lite svårt för skaldjur, förmodligen för att mina föräldrar inte har varit så stora fans och det därför inte har serverats hemma. Det är ju en rätt speciell grupp mat, med fiskiga smaker och olika typer av läskiga konsistenser. Att man dessutom sitter och suger på saker som i vissa fall fortfarande har ögonen kvar gör inte det hela lättare. Men, jag bestämde mig för att lära mig att tycka om skaldjur och har sedan dess sett till att prova allt varenda gång det bjuds. Jag har fortfarande lite problem med ostron och tenderar att dränka dem i tabasco (och God forbid att jag skulle råka tugga på dem!!) men musslor i vitvinssås kan vara något av det godaste att äta en varm sommarkväll med ett glas vitt vin. Annars är havskräftor en favorit. Jaha, jag vet inte hur intressant det här var men nu vet ni. Vad har ni för relation till skaldjur?