Att äta sitt jobb.
Idag började min dag på en pressfrukost för ett nytt ekologiskt super food-märke där vi blev bjudna på nyttiga chiapuddingar, raw-bollar och golden milk. Några timmar senare står jag hemma och det ser ut... ... såhär. En KIT-film med ett riktigt grisigt recept stod på schemat. Kontrasterna från morgon är ganska stor. Det fick mig att tänka på en grej. En fråga som ofta får är "Hur kan du äta så mycket mat?" och "Varför går du inte upp i vikt av alla de där burgarna du äter?". Jag inser att om man följer min blogg men kanske framför allt mina Instagram-konton så kan man lätt tro att det enda jag äter är skräpmat, godis och kakor, och det ger ju egentligen lite fel bild av hur mina dagar ser ut. Hade jag ätit ALL onyttig mat jag lagade (i jobbsyfte då, såklart inte den mat jag lagar privat) så hade det blivit lite too much. Grejen är att jag ÄLSKAR att laga och skapa recept som är grisiga och sådär mouth watering-goda (burgare, grilled cheese osv), och så gott jag kan planerar jag in mina jobb så att jag kan laga dessa goda rätter de dagar när jag vill äta dem, men det är inte alltid det går, och då ger jag bort eller sparar den till ett senare tillfälle. Jag har berättat lite om min matfilosofi tidigare och den handlar mycket om just den där balansen som får mig att må bra. Med det sagt så är det självklart så att jag smakar allt jag lagar till jobbet och jag är oftast så pass bra på att planera att när jag gör matfilmer så synkar jag det jag är sugen på att äta den dagen. Tycker bara det är viktigt att inte ni inte tror att jag äter 4 burgare om dagen, för då känns det som att jag luras. Balans, balans, balans - njut när man vill och se till att kroppen mår bra - det är mitt livsmotto. Kanske ett jättekonstigt inlägg, men jaja. Nu ska jag snart på middag med Edward Blom, antar att det blir en och annan tysk korv! PUSS!