Asiatiska fiskbullar med dippsås

Kylskåpsrensningen idag resulterade i något väldigt gott som jag tänkte dela med mig av, jag kallar det asiatiska fiskbullar med soja- och korianderdipp. Tyvärr slängde jag bara i allt jag hade hemma så jag har inga ordentliga mått, men jag tänker att om man bara höftar lite och smakar av under tiden (helt okej att smaka pyttelite på rå fiskfärs) så får man koll på läget. Om inte annat kan man börja med att steka en, smaka av och sen se om man behöver justera kryddningen. SÅ HÄR GÖR DU ASIATISKA FISKBULLAR: Mixa rå lax och rå torsk i en matberedare till en färs. Under tiden det mixar, häll i en skvätt grädde så att färsen blir följsam och fin, inte för blöt dock. Blanda därefter i ett ägg, en handfull hackad koriander, någon matsked ströbröd (pofiber för glutenfritt alternativ), en pressad vitlökslyfta, pressad citron, salt och peppar. Forma små bollar och stek i rikligt med smör på alla sidor tills färsen är genomstekt. SÅHÄR GÖR DU SOJA- OCH KORIANDERDIPP: Blanda japansk soja med sesamolja i en skål. Tillsätt pressad vitlök, hackad koriander, hackad chili, riven ingefära och MASSVIS med limesaft i en skål. Snåla inte på limen vad du än gör! Rör ihop, färdigt!Servera fiskbullarna med dippsåsen och avokado. Bon appetit!