Afrikanska smaker.

Igår var Frida här på besök med en massa roliga matprodukter. Hon hade varit i en affär i Rågsved som säljer afrikansk mat och köpt med sig råvaror jag aldrig tidigare provat. Så kul! Speciellt roligt var det att prova kenkey, en rätt som hon pratat mycket om och som jag velat prova länge.      Från vänster: kenkey, cocoyams, matbananer, shito och tre olika chilisåser.    Kenkey är en typ av syrat bröd gjort på jäst majsdeg och majsmjöl som man äter väldigt mycket i Ghana. Det ni ser på bilden är kenkey inslaget i majsblad som är vad det kokas i. Låter det konstigt? Det är det också, men faktiskt väldigt gott! Eftersom vi köpte det färdigt så värmde vi det i micron och åt tillsammans med shito.      Shito är en spicy chilisås gjord på bland annat lök, chili, pulveriserad fisk och pulveriserade räkor. Riktigt gott att doppa kenkeyn i. Jag kan inte riktigt beskriva smaken men kenkeyn smakar lite som man tänker att en rå surdeg ska smaka - fast bättre. Ah, ni måste prova för att förstå. Man äter såklart med händerna och det gör det hela extra trevligt tycker jag. Ungefär såhär ser det ut:      Nu blev jag sugen på att åka till fler butiker utanför Stockholm. Vill lära mig att laga mer mat från Mellanöstern, Asien och Afrika. Någon sim har några bra tips?