Ännu mer korv.

Sitter just nu på tåget hem från Stockholm, efter en fantastiskt fin dag och kväll igår. Något trött och irriterad över att SJ's "gratis wifi" är helt och hållet hopplöst, men glad att komma hem och pussa på min M om en stund. Jag hade ett timmes långt uppehåll i Göteborg så jag gick och åt på Korv Gourmet i Nordstan. Det är vad man kan kalla en uppgraderad korvkiosk, där man kan välja mellan ett stort antal gourmetkorvar, hemmagjorda tillbehör och typ tio olika sorters senap. Jag tog en dagens korv som bestod av en Louisina Hot, mos, coleslaw och bröd. Perfekt såhär dagen efter en stor fest. Apropå mitt inlägg om korv lite längre ner så innehåller dessa korvar säkert mycket nitrit, men det hör ju till vanligheterna och går inte att göra så mycket åt. Min svärfar berättade faktiskt för mig att man kan neutralisera en viss del av nitrosaminer genom att äta en jalapeno eller chili innan man äter charkprodukter, eftersom de innehåller capsaicin. Fråga mig inte hur, men som ni vet älskar jag jalapeno och att äta det i samband med korv känns som en måltidsförhöjare oavsett om det motverkar cancer eller inte.