Årets bästa: Hemmagjorda recept

Jag tänkte göra en liten sammanställning av "Årets bästa" i olika matrelaterade kategorier nu när det närmar sig nyår. Det har varit ett bra matår. Jag har rest, jag har utvecklat min egen matlagning och jag har ätit på mycket bra restauranger. Vi börjar med highlightsen från köket här hemma, där jag spenderade mycket mer tid än någonsin förut:    Hot chicken wings. Det här året blev året så jag började älska kycklingvingar. Att fritera själv i ghee, att göra egen hot sauce och att äta allt med händerna framför en bra TV-serie kan vara några av mina bästa upplevelser under 2014. Det var också det första receptet jag gjorde för Devote back in september.    Pannkakor utan mjöl.Jag har gjort alla möjliga varianter av pannkakor. Med och utan banan, med och utan mandelmjöl. Den röda tråden har varit att jag har gjort pannkakor utifrån LCHF, alltså utan kolhydrater. Efter att ha upptäckt att de blir precis lika goda som vanliga pannkakor ser jag ingen anledning att återgå till det normala.        Sallad på sotad SALMA-lax.  Enklaste salladen att slänga ihop är en massa goda grönsaker, en dressing gjord på soja och chili, lätt sotad SALMA-lax och massvis med koriander. Väldigt gott och mättande.        Hamburgerbröd. Att jag älskar hamburgare har väl ingen gått miste om, men det var inte förrän för några månader sen jag bakade mina första egna hamburgerbröd. Jag använde mig av Jonas Crambys recept och det blev verkligen bra, lite som en brioche. Nästa gång ska jag försöka mig på att göra potato rolls.     Cookie pie. Ännu ett recept för Devote som blev väldigt populärt. Inspirationen fick jag från min resa till Kalifornien och jag kan med handen på hjärtat säga att jag sällan har ätit något godare. Det här året har jag bakat mer än någonsin förr och det här är nog det som blev allra godast.