3 x goda burgare

BURGARFEST! Det var vad jag och Sanaz hade igår. Tre (eller egentligen fyra, fast den första gjordes någon timme innan resterande för en film) burgare blev det, med tre olika toppings. Köttet köpte jag nymalt från NK Saluhall, en blandning av högrev (75%) och flap steak (25%). Det är en riktigt bra blandning som ger köttet lite extra smak, rekommenderas starkt! Brödet kommer från Bröd & Salt och osten ICA:s vanliga burgarcheddar och emmentaler. Det är förresten den frågan jag får oftast - vart osten jag använder kommer ifrån. Önskar att jag hade ett bättre svar (eller var lite mindre lat så att jag kunde göra osten själv) men det finns inte så mycket mer att välja på än "fulcheddar" i matbutikerna, det är absolut det bästa alternativet om man vill att den ska smälta fint (och det vill man ju). Här kommer alla tre burgare var för sig med vad de innehöll, så att du kanske kan försöka dig på någon av dem nästa helg!  The BurgerlandEn hemmagjord variant av min egen burgare som finns på Barrels augusti ut (10 dagar kvar att prova innan den försvinner från menyn!). - Två sorters ost (Emmentaler och cheddar)- Jalapeno relish - recept här- Rostad lök - Majonnäs (med eller utan srirarcha)  Truffle butter burger En riktigt dedakent burgare med smaka av tryffel och smör. Det går inte att sluta äta när du väl har börjat! - Emmentaler- Tryffelmajonnäs (Hellman's majonnäs + riven tryffel, finns att köpa i delikatessbutiker, annars funkar det med tryffelolja)- Smörat lock som smälter över burgaren Klassisk triple cheeseburger Burgarens urmoder, smakkombinationerna som alltid funkar. - Tre köttpuckar- Tre skivor cheddar - Tunt skivad gul lök - Ketchup- Senap