20 bloggare och en tv-kock.
Tänkte berätta lite mer om kvällen igår. Jag blev som sagt inbjuden att laga en trerätters middag tillsammans med kocken Tina Nordström och Tefal, ett företag som gör köksprodukter och som Tina har ett samarbete med. Vi var i Rent-a-Chefs lokaler på Artillerigatan, jag och ca 20 andra matbloggare. Eftersom jag fortfarande är relativt ny inom det här området hade jag bara träffat några få sedan tidigare, medan många av de andra bloggarna verkar känna varandra och ses hela tiden. Antar att det blir så i vilket sammanhang man än befinner sig. När vi kom dit blev vi indelade i tre lag och mitt ansvarade för varmrätten. Vi lagade Tinas recept på pankopanerat lamm med en ljummen druv- och olivsallad, jag hade ansvar för sistnämnda. Man vet att man är vuxen om man tycker att " ljummen druv- och olivsallad" låter lockande men den var verkligen riktigt grym, kommer dela med mig av receptet vid tillfälle. Det var en supertrevlig kväll och stekpannorna jag fick med mig hem från Tefal ser jag fram emot att prova hemma i köket. Vi fick alla var sitt fint litet förkläde vid ankomst. Vi hade en timme på oss att förbereda våra rätter. Här visar Tina oss receptet och ger tips på vad vi ska börja med. Alltså, hon var så himla snygg! Världens utstrålning och så trevlig. Det blev lamm för vår del, som sagt. Gott med pankopanering, det gör ju varenda maträtt godare! Att samla 20 matbloggare på ett och samma ställe betyder lika många mobiler, ännu fler kameror och typ 150 snapchats/Instagram-posts/blogginlägg. Jag blev fångad in action av PR-byråns fotograf. Såhär fint och vårigt var det dukat! Förrätten, som ett annat lag lagade, bestod av en smält brie-liknande ost fylld med vitt vin och vitlök som man doppade parmesangratinerade bröd i. Ost på ost, mmmm! Och här har ni vår kreation. Tyckte det blev väldigt fint och bra jobbat av ett gäng personer som aldrig jobbar i ett kök tillsammans innan.