Vitchokladmousse med limemarinerade hallon

Igår var jag på middag hos min vän och hennes kille och vi vardagslyxade med efterätt! Vi gjorde en enkel chokladmousse med limemarinerade hallon, en kombo jag tyckte var super!INGREDIENSER (4 portioner)3dl vispgrädde100g vit choklad1 ägg1 limeca. 3 dl hallonbrunt farinströKokosflingorHOW TO: Smält chokladen i vattenbad eller i kastrull på svag värme, precis så att chokladen smälter. När den börjar bli mjuk, rör om med en gaffel så märker du när den inte behöver värmas på mer. (Det är viktigt att inte värma på för mycket, dels är det risk att chokladen blir för varm och blir kornig och dels ska den inte bli för varm då det kan bli klumpar när den blandas med ägg och grädde som har lägre temperatur.) Mät upp ägg i en bunke och vispgrädde i en annan bunke. Vispa upp ägget med elvisp eller vanlig visp. Vispa därefter grädden ganska löst med elvisp (du behöver ej göra rent visparna mellan). Tillsätt den smälta chokladen (som ska vara ljummen, ej varm) till det uppvispade ägget under kraftig omrörning eller kör med elvispen på låg hastighet. Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse. Häll upp moussen i fina serveringsglas. Låt stå kallt i kylskåp i minst en timme. Riv skalet från limen. Pressa ner limesaften i en skål med hallonen tillsammans med några nypor farinströ. Häll över hallon över chokladmoussen. Toppa med rivet limeskal, kokosflingor och ev. mer farinströ   Johanna