Vaniljdavos med piggelinfluff
En riktigt välsmakande frukost väntade på mig denna härliga fredagsmorgon! Det var verkligen supergott, smakerna gifte sig otroligt bra och det kändes riktigt fräscht och gott. Fluffet går självklart att använda till mycket annat, t.ex. pannkakor, gröt eller liknande. Vaniljdavos 1 dl kvarg + 1-2 krm vaniljpulver eller 1 dl vaniljyogurt 1 dl havregryn 1 tsk sötning (valfritt, jag använde det inte) 1 tsk linfrön Blanda samman alla ingredienser och ställ in i en skål med plastfolie över under natten. Piggelinfluff 1 äggvita 3/4 dl kvarg 1/4 dl vaniljyogurt (eller kvarg + vaniljpulver) ca. 1 ½ - 2 dl vindruvor Vispa äggvitan till ett hårt vitt skum i en bunke. Mixa vindruvorna i en mixer till en geggig massa. Häll ner kvargen och vaniljyogurten och mixa samman. Rör försiktigt ner smeten i bunken och blanda samman allt. Overnight vanillaoatmeal 1 dl quark + 1-2 pinches of vanillapowder or 1 dl vanillayogurt 1 dl oats 1 tsp sweetner (optional, I didn’t use) 1 tsp flaxseeds Mix all the ingredients and put in a bowl with plasticwrap over the night. Grapefluff 1 eggwhite ¾ dl quark/greek yogurt/yogurt ¼ dl vanillayogurt (or quark + vanillapowder) about 1 ½ - 2 dl grapes Whisk the eggwhite hard in a bowl until fluffy. Mix the grapes in a mixer. Add the quark and vanillayogurt and mix it together. Carefully pour down the batter in the bowl with the eggwhite and mix everything together. Johanna