Våffelfrukost
Gjorde en egen ny variant på våfflor som jag tycker blev jättegoda och saftiga. Receptet är väldigt basic för att man själv ska kunna mixa med olika smaksättningar eller för att göra lite roligare topping istället. Gjorde inte heller en så speciellt stor sats våfflor men två stycken + topping var mer än lagom till frukost, är supermätt! VÅFFLOR 2st1 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)½ tsk bakpulver1 nypa salt1 tsk sötning (socker, stevia, honung, agave..)2 msk mjölk1 ägg50g kvarg/kesella Valfritt: 1-2 msk smaksättning. T.ex. kokosflingor, kanel, kakao, jordnötssmör, lite vaniljpulver etc. Blanda samman alla ingredienser och grädda till gyllenbruna våfflor i ett våffeljärn, tänk på att ha i smör/kokosolja i våffeljärnet om det inte är non-stick annars bränns de fast. Servera med valfria tillbehör, jag åt tillsammans med hemmagjord nutella (RECEPT) och kvarg blandat med varma hallon vilket blev otroligt gott! Johanna