Ungsrostad kyckling med fetaost

Min pappa gjorde en god middag igår, super god. Vi hade på fetaost, så himla gott, men nästa ska vi testa gorgonzola.  Ingredienser, 4 personer1 kg kycklingben  250 g körsbärstomater 1 stor rödlök 1 zucchini ca 2 vitlöksklyftor 1 kruka basilika ca 0,5 dl olivolja 0,5-1 chili salt och svartpeppar kalamataoliver 75-100 g gorgonzola eller fetaost färsk basilika till servering Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa basilika, vitlök och chili med olja tills du får en slät blandning. 2. Skär zucchini och rödlök i mindre bitar och lägg i en ugnsform med kycklingben och tomat. 3. Ringla örtoljan över och blanda noga. Krydda med salt och peppar.4. Rosta kycklingen och grönsakerna i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomlagad. Om grönsakerna börjar få för mycket färg kan du täcka över formen med ugnsfolie sista tiden. 5. Toppa med oliver, ost bruten i bitar samt färsk basilika. Servera genast.   Ingredients, 4 persons1 kilo chicken bones250g of cherry tomatoes1 large red onion1 zucchiniabout 2 cloves of garlic1 bunch basilabout 0.5 dl olive oil0.5-1 chilisalt and black pepperkalamata olives75-100 g Gorgonzola or fetafresh basil for serving How to do:1. Preheat the oven to 225 degrees. Blend the basil, garlic and chilli in oil until you get a smooth mixture.2. Cut the zucchini and onion into small pieces and place in a baking dish with chicken and tomato.3. Drizzle the oil over and mix thoroughly. Season with salt and pepper.4. Roast the chicken and the vegetables in the middle of the oven for about 30 minutes or until chicken is cooked through. If the vegetables start to get too much paint, cover the mold with foil last time.5. Top with olives, cheese, broken into pieces and fresh basil. Serve immediately. Sofie