Ungbakad chokladbollsgröt igen
Mina käre blogvänner har tidigare gjort ungsbakad chokladbollsgröt på bloggen och pratat mycket gott om den, så idag slog jag till och gjorde den. Den gjorde mig inte besviken, lika god som jag tänkt mig, något som ni bör testa på. Men den enda lilla ändringen jag gjorde var att utesluta kaffet. Jag serverade gröten med hallon och vaniljyoghurt blandat med jordnötssmör. Ungsbakad chokladbollsgröt1dl havregryn2 msk kokosflingor1-2 msk kakao 1 tsk bakpulver1 nypa salt1 äggvita2 msk kaffe3 msk mjölk1 msk honung/ 2 tsk stevia / 2 tsk socker 1. Sätt ugnen på 200-225 grader2. Blanda havregryn med övriga torra ingredienser, smaka av hur mycket kakao/kokosflingor du vill ha i.3. Rör ner mjölk, kaffet och till sist äggvitan4. Söta med valfri sötning (honung, stevia eller socker. Fungerar säkert med agave eller annat också!)5. Häll smeten i en ungsäker form och grädda i mitten av ungen 15-20 minuter. Tips! Servera med varma hallon och vaniljyoghurt blandat med jordnötssmör, otroligt god kombination Sofie