Underbar somrig rabarberpaj

Utgick ifrån moas recept på jordgubbspaj (recept finns HÄR) och gjorde en egen variant på en helt fantastiskt god rabarberpaj! Det var garanterat en utav de godaste pajerna jag någonsin ätit. Ni bara MÅSTE pröva denna, så underbart somrig och välsmakande.   INGREDIENSER Pajskal 3 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krdm salt 1/2 dl socker 150 g smör Fyllning ca. 5 dl rabarber (går även att byta ut mot andra bär som t.ex. hallon eller jordgubbar) 1 dl vispgrädde 1 ägg 1/2 dl socker 1 msk potatismjöl 1 tsk vaniljsocker  1 dl kokosflingor100g vit chokladTill servering Vaniljglass/vaniljvisp   1.Sätt ugnen på 175 grader. 2. Pajskalet:  skär smöret i bitar blanda med mjöl, bakpulver, salt, socker. Knåda med händerna till en deg och tryck sedan ut degen i en normalstor pajform. 3. Fyllningen: skölj rabarberna och skiva i centimetertjocka skivor och placera de på botten. Vispa ihop grädde, ägg, socker, potatismjöl och vaniljsocker tills det blir lite fast. Smält den vita chokladen över vattenbad och häll ner i gräddsmeten tillsammans med kokosflingor. Häll sedan ner blandningen i pajskalet ovanpå rabarberna. 4. Grädda pajen i ugnen i cirka 45 minuter. Servera med vanlijvisp eller vaniljglass.      Johanna