Underbar morotskaka

Igår gjorde jag en helt egen morotskaka, från ett helt eget påhittat recept, som dessutom blev en utav de godaste morotkakorna jag ätit. Den blev verkligen helt fantastisk, och den smakar minst lika gott som "originalet" även fast den är en nyttig variant. Åh alltså, ni bara måste pröva den! Ni kommer att bli så positivt överraskade. Verkligen 10 toasters av 10!   INGREDIENSER (5st) 1 dl sötmandel / 1 dl mandelmjöl1 krm ekologiskt vaniljpulver ca. 1 msk kanel 1 tsk bakpulver 2 ½ dl grovriven morot 2 ägg 1 msk smaklös kokosolja en nypa salt 1 dl sötpotatispuré (cirka en medelstor sötpotatis) ca. 1 msk sötning (jag använde ICAs sötströ) Frostingungefär 100g philadelphiaost (Jag använde 3%) 1 msk vaniljyogurt 1 msk + 1 tsk sötning 1 ½ krm vaniljpulver   1. Börja med att baka sötpotatisen. Det gör du antingen i ugn eller i micron. 2. Under tiden kan du mixa 1 dl mandlar till mjöl. Blanda sedan mandelmjölet med, vaniljpulvret, kanelen, salt, bakpulver och sötning om du använder en torr variant (om du använder t.ex. honung eller agave så avvakta.) 3. När sötpotatisen är klar gröper du ur 1 dl sötpotatispuré. Rör ner purén tillsammans med äggen, smält kokosolja och riven morot. Rör även ner den blöta sötningen om du använder det. 4. Smöra och bröa en avlång bakform. Häll ner smeten och grädda på 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna innan du brer på frostingen och lyfter ur formen. Förslagsvis ställ in i kylen. 5. Gör frostingen genom att blanda samman alla ingredienser. När morotskakan stelnat brer du över frostingen ovanpå. Toppa ev. med lite mer riven morot. Ställ in i kylen ytterligare ett tag och låt frostingen stelna något. Skär upp i 5 bitar.    INGREDIENTS (5 cakes)1 dl Almonds/1 dl almondmielpinch vanillapowderabout 1 tbsp cinnamon1 tsp bakingpowder2 ½ dl grated carrot2 egg1 tbsp flavourless coconutoilpinch salt1 dl sweetpotatoe purée (about 1 medium sized sweetpotatoe)about 1 tbsp sweetnerfFostingabout 100g Cream chesse (I had 3% fat)1 tbsp vanillayogurt1 tbsp + 1 tsp sweetner1 ½ pinch vanillapowder   1. Start by baking the sweetpotatoe either in the oven or in the microwave2. Meanwhile mix 1 dl almonds to a flour. Combine the almondflour with vanillapowder, cinnamon, salt, bakingpowder and sweetner if you use dry sweetner (if using for example agave or honey don't add this)3. When the sweetpotatoe is ready you grape out 1 dl puré. Pour down the puré together with the eggs, melted coconutoil and grated carrots. Pour down wet sweetner if using.4. Oil a bakingform. Pour down the batter and bake for about 175 degrees celcius for about 20-25 minutes. Let cool down before spreading the frosting on top and lift out of the form. For example you can put it in the fridge.5. Make the frosting by combining all the ingredients. When the carrotcake has cooled down you spread the frosting on top. Top with grated carrot if you want to. Put in fridge for a while longer then cut into 5 pieces.   Johanna