Underbar & enkel pizza

Testade Johannas recept på hemgjord pizza, som verkligen var lätt, snabb och väldigt god. Jag kopierade hela hennes recept då jag inte ändrade en ända sak, men verkligen pizzan blev hur god som helst, ni borde testa!   INGREDIENSER (1 portion)1 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)1 äggvita½ dl kvarg¼ tsk bakpulverOregano och salt (uteslut inte då blir pizzadegen tråkig, men byt gärna ut mot andra kryddor)Valfri fyllning. Exempel: Passerade tomater, skinka, lök, paprika, tomat, svamp och keso.   Blanda samman alla ingredienser utom fyllningen till en kletig smet. Olja ett bakplåtspapper och bred ut smeten i en rund cirkel. Förgrädda degen i ugnen cirka 5-6 minuter på 200-225 grader (ugnstiden kan variera mellan ugnar, jag använde varmluftsugn). Det beror även på hur kletig eller knaprig pizzabotten man vill ha, men jag rekommenderar minst 5-6 minuter. Därefter häll på valfri fyllning och stoppa in ett tag till i ugnen, cirka 5-10 minuter, tills toppingen blivit varm och ev. ost/keso smält.   HOMEMADE PIZZA (1 portion)1 dl oatflour (oats mixed to flour)1 eggwhite½ dl quark¼ tsp bakingpowderOregano and salt (don’t omit the spices, but you can substitute to other) Optional filling. For example: tomatosauce, ham, onion, bellpepper, tomatoe, onion and cottage cheese/cheese Mix all the ingredients besides the filling to a thick batter. Grease a baking sheet and spread out the batter as a round circle. Pre-bake the batter in oven for 5-6 minutes at 200-225 degrees celcius, the time depends on oven and I used convection. The time also varies depending on how crusty or pasty you want the bottom to be but I recommend at least 5-6 minutes. After pre-baking pour on the filling and put in oven for a while longer, about 5-10 minutes, until the topping is warm and the cheese/cottage cheese has melted if using.   Sofie