Ugnsbakad tigerkakagröt
Ugnsbakad gröt är det bästa jag vet! Älskar att det går att variera såå enkelt och att det är såå smidigt att göra. Här har ni ett nytt härligt recept som jag kom på imorse. INGREDIENSER Lager 1½ dl fiberhavregryn½ mosad banan1 äggvita1/4 tsk bakpulver2 msk mjölkSötning (socker, stevia, agave, honung..) Vaniljpulver/vaniljsocker Lager 2½ dl fiberhavregryn1 äggula1-2 msk kakao1 msk mjölk 2 msk kaffe (man kan ta mindre kaffe och mer mjölk)1-2 msk sötning (honung, agave, stevia osv)Valfritt: ½ msk nötssmör, t.ex. hasselnötssmör 1. Blanda samman alla ingredienser till lager 1 och lager 2 i separata bunkar2. Häll ner blandningarna pö om pö i en ugnsfast form 3. Baka i ugnen på 200-225 grader 15-20 minuter eller micra på högsta effekt 3-4 minuter 4. Toppa med valfri topping eller ät som den är! Johanna