Ugnsbakad morotskakagröt

Gjorde ytterligare en variant av ugnsbakad gröt imorse! Det är så fruktansvärt gott men går samtidigt så enkelt att göra, verkligen vardagslyx. Idag blev det en smak som påminde snarlikt om morotskaka, riktigt smarrigt. Här finns det andra varianter på ugnsbakad gröt: Apelsin&choklad, Äpplepaj och chokladboll   UGNSBAKAD MOROTSKAKAGRÖT 1 dl fiberhavregryn/vanliga havregryn 1 morot 1 äggvita eller 1 ägg ½ dl mjölk ½-1 msk kanel (beroende på hur dominant kanelsmak du vill ha)1 nypa salt 1 tsk sötning (stevia, honung, agave, socker) Lite vaniljpulver/vaniljsocker   1. Finriv moroten och blanda samman tillsammans med alla ingredienser. 2. Lägg smeten i en ugnsfast form och baka i ugnen på 200-225 grader 15-20 minuter eller micra på högsta effekt 2-3 minuter 3. Toppa kakan med vaniljyogurt/kvarg eller turkisk yogurt med vaniljpulver/vaniljkesella eller dylikt.   Johanna