Ugnsbakad kokosgröt
Grötfrukost idag igen, dock en annan variant. Man kan helt enkelt inte tröttna på ugnsbakad gröt, det är definitivt en av mina favoritfrukostar. Varenda gång jag gör en ny så kommer jag på flera andra smaksättningar/varianter jag vill pröva. Denna variant blev ialllafall riktigt smarrig! INGREDIENSER (1 portion) 1 dl fiberhavregryn eller vanliga havregryn 1 dl kokosmjölk (det tjocka) 1 äggvita ½ tsk bakpulver 2 msk kokosflingor ev. lite sötning/vaniljpulver/mosad banan/limesaft Blanda alla ingredienser och häll smeten i en ugnssäker form. Grädda i ugnen 15-20 minuter på 200 grader. Toppa med valfri topping. Jag skulle rekommendera jordnötssås (jordnötssmör + vatten/mjölk), hallon eller chokladsås (½ banan + 1 msk jordnötssmör + 1 msk kakao) eller dessa kombinerade på något sätt. Hallon och jordnötssås är underbart tillsammans! Ovenbaked coconutoatmeal (1 portion) 1 dl fiberoats or regular oats 1 dl coconutmilk 1 eggwhite ½ tsp bakingpowder 1-2 tbsp coconutflakes optional: some sweetner/vanillapowder/mashed banana/limejuice Mix all the ingredienses in a ovensafe form. Bake in oven for 15-20 minutes at 200 degrees. Add optional topping. I would recommend peanutsauce (peanutbutter + milk/water), raspberries or chocolatesauce (½ banana + 1 tbsp peanutbutter + 1 tbsp cocoa). Or you could combine these toppings somehow. Raspberries and peanutsauce are delicious together! Johanna