Ugnsbakad kanelbullegröt

Jag har prövat göra både kanelbullar och kanelbullepannkakor och båda har blivit så otroligt smarriga, så jag tyckte det var på sin plats att göra detta recept även i grötform. Det är lite smidigare än att t.ex. steka pannkakorna, det är bara att blanda samman och skjutsa in i ugnen istället för att behöva stå och steka. Sen är det väldigt gott också..   INGREDIENSER 1 ägg 1 dl havregryn 1 msk sötning (honung, stevia, agave, socker eller ½ mosad banan) ½ tsk bakpulver 2 msk kvarg 2 msk mjölk ca. 2 krm vaniljpulver/2 tsk vaniljsocker Kanelfyllning 1 msk mandelsmör/annat nötssmör 1 msk kvarg ½ msk kanel 1 msk mjölk/vatten   Blanda samman alla ingredienser till kanelfyllningen i en skål, tillsätt vatten eller mjölk så att fyllningen blir relativt rinnig. Fyll en spritspåse (går att göra en egen av plastpåse) med fyllningen. Blanda ingredienserna till gröten i en skål och häll ner i en ugnsfast form. Gör en virvel av fyllningen med spritspåsen ovanpå. Grädda cirka 10 minuter på 225 grader   OVENBAKED CINNAMONROLL OATMEAL 1 egg 1 dl oats 1 tbsp sweetner (honey, agave, stevia, sugar or ½ mashed banana) ½ tsk bakingpowder 2 tbsp quark/greek yogurt 2 tbsp milk Cinnamonfilling 1 tbsp almondbutter/other nutbutter 1 tbsp quark/greek yogurt ½ tbsp cinnamon 1 tbsp milk/water   Mix all the ingredienses for the cinnamonfilling in a bowl, add water/milk to make it thinner. Fill a pipingbag (you can make your own with a small plasticbag) with the filling. Mix the ingredienses for the oatmeal in a bowl. Pour down the batter into a ovensafe form and make a swirl of the cinnamonfilling on top with the pipingbag. Bake for about 10 minutes at 225 degrees celcius     Johanna