Ugnsbakad blåbärscheesecake gröt

Idag laddade jag upp inför ett långt arbetspass med denna supergoda frulle! Älskar  blåbär verkligen, vi plockar alltid stora bunkar fulla att fylla frysen med så man har även under kallare delen av året. Och ugnsbakad gröt alltså.. tröttnar man någonsin? tror inte det!   INGREDIENSER (1 portion)bottenlager1 dl havregryn 1 ägg/1 äggvita ½ tsk bakpulver ca. 1 tsk vaniljpulver 2 msk kvarg/yogurt 1 msk mjölk 1 msk sötning cheesecakelager 2 msk cream cheese 1 rågad msk kvarg/yogurt1-2 tsk sötning en skvätt mjölk valfritt: lite limesaft blåbär (eller andra bär)   Blanda ingredienserna till bottenlagret i en skål och häll sedan ner i en liten ugnsfast form. Blanda ingredienserna till cheesecakelagret, utom blåbären, i en annan skål och häll i formen ovanpå botten. Häll på valfritt antal blåbär (tryck ner dem lite i smeten). Baka cirka 10-12 minuter på 225 grader.   OVENBAKED BLUEBERRYCHEESECAKE OATMEAL (1 portion)bottomlayer1 dl oats1 egg/1 eggwhite½ tsp bakingpowderabout 1 tsp vanillapowder2 tbsp quark/yogurt1 tbsp milk1 tbsp sweetnercheesecakelayer2 tbsp cream cheese1 heaped tbsp quark/yogurt1-2 tsp sweetnera little milkoptional: pinch limejuiceblueberries (or other berries of choice)   Combine the ingredients for the bottomlayer in a bowl then pour down into a small ovensafe form. Mix the ingredients for the cheesecakelayer, besides the blueberries, in another bowl and then pour the batter in the form on top of the bottomlayer. Pour over optional number of blueberries (press them down a bit to the batter). Bake in oven for about 10-12 minutes at 225 degrees celcius.      Johanna