Tzatsiki på kvarg

Grillat när det är sommar, det finns inget bättre! Grillat kött kräver en god sås, det blir lixom aldrig samma sak utan det. Men jag har tröttnat lite på bea (trodde aldrig jag skulle kunna, det är min stora passion här i livet) så sökte något nytt. Blev sugen på tzatsiki men den turkiska yogurten var slut så prövade med kvarg vilket faktiskt blev supergott! Det är ett hett tips till er som vill ha en god, nyttig sås till t.ex. kött eller kyckling men också att dippa t.ex. morötter och gurkstavar i.    INGREDIENSER (6 portioner)5 dl kvargca. ½-1 gurka1-2 vitlöksklyftor (Jag tog 2, äälskar vitlök)salt och peppar efter smak   Riv gurkan på rivgärn och krama ur saften. Blanda gurkan med kvarg och pressa ner vitlök och krydda efter smak. Ställ in i kylen ett tag innan servering (30-60 minuter)   TZATSIKI ON QUARK (6 portions)5 dl quarkabout ½-1 cucumber 1-2 cloves of garlicsalt and pepper after taste   Grate the cucumber  and squeeze out the water. Mix the cucumber with the quark and press down garlic and salt/pepper after taste. Put in the fridge for a while before serving (at least 30-60 minutes)     Johanna