Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Torskpaket m. soltorkade tomater, bacon, bruten potatis

Det är alltid svårt att laga fiskrätter, många är kräsna mot fisk. Men min pappa fick verkligen till det häromdagen när han gjorde sitt underbara fiskpaket! Det kanske inte ser så tilltalande ut, men det var verkligen supergott. Och bruten potatis var förvånandsvärt gott, mycket mycket godare än vanlig potatis. Receptet är HÄRIFRÅN   INGREDIENSER (4 personer) Torskrygg1 tsk sambal oelek2 vitlöksklyftor3 msk flytande smör1 paket bacon6 bitar soltorkade tomater1/2 röd lök4 torskryggfiléer1 msk klippt, färsk persiljasalt, peppar, timjan, oregano Bruten potatis800g potatis, små2 msk margarinsalt, peppar 1. Skär löken i smala klyftor och skär varje baconskiva i 3 remsor på längden. Stek tillsammans i ca 3 minuter. Strimla soltorkade tomaterna tunt och rör ihop med löken och baconet. 2. Tag en ugnsfast form och ringla ut smör och rör ihop med sambal oelek och pressad vitlök med salt och peppar. Lägg fiskbitarna på smöret, klipp persilja över och salta och peppra. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in i 200° i ca 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret. 3. Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna ca 5 minuter. De ska bli lite småknapriga på ytan. INGREDIENTS ( 4 people )Cod1 teaspoon sambal oelek2 cloves of garlic3 tablespoons melted butter1 package of bacon6 pieces of sun-dried tomatoes1/2 red onion4 cod fillets1 tablespoon sliced ​​, fresh parsleysalt, pepper , thyme, oreganobroken potato800g potatoes, small2 tablespoons margarinesalt and pepper   1. Cut the onion into thin slices and cut each bacon slice into 3 strips lengthwise. Steak together in about 3 minutes. Shred sundried tomatoes thinly and stir together with the onions and bacon .2. Take an ovenproof dish and drizzle the butter and stir together with sambal oelek and crushed garlic with salt and pepper. Add the fish pieces in the butter , cut parsley and salt and pepper. Add bacon mess on top of the fish and place in 200C for about 15 minutes. Take out after half of the time and scoop the fish with the butter.3. Boil the potatoes with the skin they are ready. Check with a toothpick. Drizzle butter in an ovenproof dish , add the potatoes and knock down them with something blunt . Drizzle with butter and salt thoroughly. Preheat oven to maximum temperature with grill effect and set the potatoes for about 5 minutes . They'll get a little crunchy on the surface.   Johanna

Föregående inlägg

Ugnsbakad lussebullsgröt

Nästa inlägg

En julig morgon

Till bloggens startsida

foodporn