Tonfiskbiffar med fetaost

Hej kära ni! Nu var det såå längesen jag skrev här, och det beror på att jag tillbringat två veckor i fantastiska New York samt Kanada (Niagarafallen), Så där har ni min anledning till den dåliga uppdateringen. Iallafall, efter två veckor var det skönt att slippa allt det friterade och flottigt fettiga som lätt slank ner i USA. Jag gjorde mig en god, hälsosam lunch bestående utan tonfiskbiffar. Det är verkligen perfekt lagom och smakar SÅ otroligt gott. Denna variant är min nya favorit men det finns även två andra varianter jag gjort tidigare HÄR och HÄR   INGREDIENSER (1 portion 3-4 biffar) 75 g tonfisk (avrunnen vikt) 1 ägg ca. 20g fetaost1 vitlöksklyfta2 tsk pesto2 soltorkade tomaterbasilikakrydda och/eller andra kryddorvalfritt tillbehör som t.ex. quinoa/ris/bulgur/potatis/sötpotatis    Finhacka vitlöken och hacka även de soltorkade tomaterna och mosa fetaosten. Häll ner i en bunke tillsammans med ägg, tonfisk, pesto och kryddor och rör om. Klicka ut till biffar på stekpannan och stek på medelhögvärme (ca. 5:an) i olja eller smör tills biffarna blivit gyllenbruna och fått en lite småt knaprig yta. Servera sedan med valfritt tillbehör, sallad och eventuellt någon sås!   TUNAPATTIES WITH FETA CHEESE (1 portion 3-4 patties)75g tuna (drained weight)1 eggabout 20g feta cheese1 clove of garlic2 tsp pesto2 sundried tomatoesbasil or/and other spicesoptional addings like for example quinoa/rice/bulgur/sweetpotatoe/potatoe..   Mince the garlic, chop the sundried tomatoes and mash the feta cheese. Pour down in a bowl together with the egg, tuna, pesto and spices and mix it all together. Make patties in the frying pan and fry at medium high heat in butter/oil until the patties have a goldenbrown surface and are a little crispy. Serve with optional addings, sallad and some kind of sauce if you want.    Johanna