Thailändska pannkakor (Roti)
Ni som varit i Thailand känner igen de thailändska pannkakorna som serveras i gatukök typ överallt men massor av olika fyllningar. Jag ÄLSKAR dessa pannkakor av hela mitt hjärta så idag bestämde jag mig för att pröva göra dessa hemma och det blev faktiskt riktigt bra. "De smakar likadant som i Thailand" sa familjen och jag antar att det är ett gott betyg. Det var faktiskt lite klurigt att göra och man skulle behövt en större stekpanna, men annars så var det inga problem. INGREDIENSER (4st) 2,5-3 dl vetemjöl 0,5 dl vatten 1 ägg 1 msk sötad kondenserad mjölk 1 msk socker ½ tsk salt 1 msk smält smörValfri fyllning: ex. nutella och banan 1. Blanda samman vatten, ägg, kondenserad mjölk, socker och salt i en bunke. 2. Sikta ner mjölet i en annan bunke och skjut upp mjölet åt kanterna så det formas en liten "skål" i mjölet. Häll ner ägg/vattenblandningen i mjöl-hålet och blanda 3. Tillsätt det smälta smöret. Knåda (med händerna om det behövs) tills du har en fin smetboll. Häll några droppar vegetabilisk olja på smetklumpen och knåda lite till. Låt degen ligga i cirka 30 minuter 4. Efter 30 minuter knådar du degen lite till och sen delar du upp den i 4 små bollar (ungefär dubbelt så stora som en golfboll) och häll några droppar olja på varje boll. 5. Rulla degbollarna platta med kavel på ett oljat och mjölat bakbord. Gör degen så tunn du bara kan, nästan så att den går sönder (vilket den kan göra på vissa ställen). 6. Stek pannkakorna i olja på medelhög värme (typ 6:an) tills de blivit lätt gyllenbruna på båda sidor. Stek inte för länge för då blir pannkakorna för hårda, det tar bara någon minut på båda sidorna. 3. Servera med valfria tillbehör, vi hade nutella och banan. Lägg fyllningen på ena halvan av pannkakan, vik sedan den andra delen av pannkakan över och skär upp i små bitar. Johanna