Stekt gröt

Imorse prövade jag en ny variant på gröt, nämligen att steka den vilket blir ungefär som pannkakor fast lite "degigare" konsistens. Jag åt en kokosvariant tillsammans med kall froyo och det var SÅ gott, riktigt bra!   STEKT GRÖT 1 dl havregryn eller fiberhavregryn 2 dl vatten Valfria smaksättningar eller tillbehör: t.ex. mosad banan, kakao, kokosflingor, linfrön, russin, nötssmör, rivet äpple, kanel osv   Kvällen innan du ska äta frukosten kokar du havregrynsgröten som vanligt antingen i micron eller på plattan. Detta recept går att göra på princip vilken gröt som helst så det är bara att koka gröten som vanligt och tillsätta valfria smaksättningar eller tillbehör i gröten när du kokar den. Häll sedan gröten i en avlång plastbunke och förvara i kylen över natten. På morgonen skär du gröten i lagom stora bitar och steker i stekpannan på medelhög värme tills bitarna får en gyllenbrun och lite knaprigare yta. Servera med valfritt tillbehör, jag åt med frysta hallon mixat med kvarg!   Johanna