Stekt chokladbollsgröt med bananglass
Stekt gröt prövade jag för ett tag sen HÄR och jag har länge velat pröva med ny smaksättning! Detta recept går att göra på princip vilken gröt som helst så det är bara att koka gröten som vanligt och tillsätta valfria smaksättningar eller tillbehör i gröten när du kokar den. Bananglassen rekommenderar jag förövrigt att äta annars också, SÅ himla god och enkel att göra. CHOKLADBOLLSGRÖTEN1dl havregryn2 dl vatten2 msk kokosflingor1-2 msk kakao 2 msk kaffe3 msk mjölkSötning efter smak (½ mosad banan, honung, stevia, socker, agave..) Kvällen innan du ska äta frukosten blandar du samman alla ingredienser till gröten och kokar som vanligt antingen i micron eller på plattan. Häll sedan gröten i en avlång plastbunke och förvara i kylen över natten. På morgonen skär du gröten i lagom stora bitar och steker i stekpannan på medelhög värme tills bitarna blivit genomvarma och fått en fin yta. BANANGLASSEN 1 frusen banan1 msk yogurt/kvargVaniljpulver/vaniljsocker efter smakValfritt: kakao, jordnötssmör, kanel, hackade nötter, hackad choklad eller andra smaksättningar Mixa samman ingredienserna i mixern och mixa tills det blivit en tjock massa. Ställ in i frysen under natten och servera nästa morgon med pannkakorna! Vill du äta glassen vid ett annat tillfälle, t.ex. som nyttig dessert, räcker det att mixa och sedan frysa in den 15-20 minuter (måste inte vara över natten). Johanna