Spenat- och rödbetspaj med fetaost
Assååå jag bara måste börja laga mer paj. Det är verkligen hur smidigt som helst att laga och även att ha som matlådor! Här nedan kommer receptet på en god paj jag gjorde här om dagen :) Jag gjorde en lite nyttigare variant av pajskal, självklart går det att byta ut receptet till annat om man skulle vilja. Ingredienser pajskal:Vetemjöl 3 dlGrahamsmjöl 3 dlOlivolja 1,5 dlVatten 1 dl1. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.2. Pressa ut degen mot botten och kanter av en ugnssäker form.3. Förgrädda i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.Ingredienser fyllning:Rödlök 1 stFörkokta rödbetor 500 gKokta gröna linser 1 förpackningBladspenat 200 gÄgg 2 stMjölk (3%) 2 dlFetaost 1 paketRosmarin, salt, peppar och eventuellt pesto.1. Finhacka rödlöken och fräs den i olja tills den mjuknar. Tillsätt sedan spenaten och fräs ytterligare ett par minuter.2. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke Rör sedan ner spenatfräset och linser.3. Tillsätt rosmarin, salt och peppar. Blanda även i pesto om du vill. Jag gjorde inte det, men önskar att jag gjorde! Hade däremot pesto vid sidan om vid servering, var supergott till.4. Skär upp rödbetor och lägg i formen med förgräddat pajskal. Häll sedan över fyllningen och smula över med fetaost.5. Ställ in pajen i mitten av ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuten tills fyllningen har stelnat och osten fått fin färg. Kram!