somriga våfflor m. kokosgrädde

För ett tag sedan gjorde vi ett recept för inspo på somriga våfflor (inlägget hittar ni HÄR). När det är sommarlov har man den där lilla extra tiden att lyxa till det. Därför passar det utmärkt att ta en lång sovmorgon och göra en riktigt god frukost (eller kanske snarare lunch/brunch om det är en ordentlig sovmorgon) och då är detta recept perfekt att avnjuta i riktig sommaranda ute i det härliga vädret. Receptet är anpassad till en person, så om du vill dela med dig är det bäst att kanske dubbla satsen.   INGREDIENSER (2-3st normalstora våfflor)1 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)½ tsk bakpulver1 nypa salt1 msk sötning (socker, stevia, honung, agavesirap..)2 msk mjölk1 ägg50g kvarg/kesella/turkisk yogurt/grekisk yogurtvalfritt: kokosflingor/vaniljpulver osv..jordgubbar (cirka 4st normalstora) 1 dl "creamy" kokosmjölk (fungerar med vanlig men creamy ger bäst resultat)extra jordgubbar och kokosflingor till servering Kokosgrädde: börja med att göra kokosgrädden genom att ställa in en burk kokosmjölk i kylen över natten. På morgonen tar du fram burken och gröper ur 1 dl utav kokosmjölken (som tjocknat och blivit fast). Häll ner i en bunke och luckra upp lite lätt med en gaffel. Du kan även tillsätta lite vaniljpulver eller sötning i grädden om du vill. Vispa sedan kokosmjölken med en elvisp tills det blivit fluffigt som grädde. Ställ in i kylen medan du gör våfflorna.   Våfflor: börja med att hacka jordgubbarna i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienser till våfflorna och grädda till våfflor i ett våffeljärn, tänk på att ha rikligt med smör/kokosolja/olja i våffeljärnet annars bränns de fast. Servera dina nygräddade våfflor tillsammans med kokosgrädden och toppa med mer jordgubbar och strö över lite kokosflingor. Du kan självklart även ringla över lite honung, sirap, chokladsås, jordgubbssylt eller andra favoriter!   SUMMER WAFFLES WITH COCONUTCREAM (2-3 waffles)1 dl oatflour (oats mixed to flour)½ tsp bakingpowder1 pinch salt1 tbsp sweetner (sugar, stevia, honey, agave..)2 tbsp milk1 egg50g quark/greek yogurtoptional: coconutflakes/vanillapowder etc.strawberries (about 4 normalsized)1 dl "creamy" coconutmilk (regular will work to but creamy is best)extra strawberries and coconutflakes for serving    Coconutcream: start by making the coconutcream by putting the can in the fridge overnight. In the morning take the can out and take about 1 dl of the coconutmilk (which has gotten very thick). Pour down the coconutmilk in a bowl and whisk a little with a fork. If you want to, add vanillapowder or sweetner in the cream. Whisk the coconutmilk with an electrical whisk until it's fluffy like cream. Put in the fridge while making the waffles.    Waffles: start with chopping the strawberries into smaller pieces. Mix all the ingredients for the waffles and fry to waffles in a waffle iron, remember to use enough butter/coconutoil/oil in the iron so the pancakes won't stick. Serve your waffles with the coconutcream and top with some more strawberries and some coconutflakes. You can ofcourse top with whatever you like, for example honey, sirup, chocolatesauce, strawberryjam etc.