Sötpotatischips med dipp

vi gjorde ett helt underbart recept ikväll på sötpotatischips tillsammans med två goda dippar som förrätt innan maten var klar. Det blev verkligen suuupergott, alltså det perfekta fredagsmyset! Passar utmärkt att ha som förrätt, bjuda vännerna på som tilltugg, som snacks till filmen eller som mellanmål. Ni måste testa!   SÖTPOTATISCHIPS (som förrätt till ca. 4 personer)2 mediumstora sötpotatisarsalt (och/eller andra kryddor som t.ex. chili, peppar, vitlök eller liknande)olivolja   1. Tvätta potatisen och "skrubba" den lite med t.ex. en skottesvamp. Vill man inte ha skalet kan man skära bort det helt med potatisskalare.2. Skär i tunna skivor med kniv/osthyvel/potatisskalare eller liknande. Ni väljer själva hur tunna skivor ni vill ha, jag skar med kniv och fick knapriga chips men samtidigt lite tuggmotstånd. Ju tunnare ni skär desto sprödare blir de. 3. Lägg bakplåtspapper på en tallrik och placera ut chipsen. Se till så att de inte ligger på varandra för då växer de fast i micron. Droppa lite (verkligen LITE) olivolja på chipsen och salta efter smak (behövs inte så mycket alls). Eftersom chipsen inte får ligga på varandra kommer man behöva göra detta i omgångar. 3. Sätt in i micron ungefär 3-4 minuter på full effekt, men ha uppsikt så att de inte blir brända. Alternativt så kan man göra chipsen i ugnen, det tar dock lite längre tid. Men eftersom man ändå måste göra chipsen i omgångar i micron så är det en personlig avvägning. Om du väljer att göra i ugnen så kan man enligt detta recept lägga chipsen på en bakplåt och pensla med olja och salta och sedan sätta in i ugnen 175 grader mellan 20-25 minuter beroende på chipsens tjocklek. Vissa kanske man behöver ta ut tidigare och andra senare, tänk på att röra om i plåten nån gång också.    RANCHDIPP2 tsk hemmagjord ranchdipp (RECEPT HÄR)2 dl turkisk yogurt (fungerar även med gräddfil/kvarg/grekisk yogurt)   AVOKADODIPP1 stor avokado1 vitlöksklyftasalt, peppar, chili   SWEET POTATO CHIPS (as a starter for approx. 4 people)2 medium sized sweet potatoessalt (and/or other spices such as chilli , pepper, garlic etc.)olive oil   1. Wash the potatoes and "scrub" a little bit. If you don't want the shell you can peel it off. 2. Cut into thin slices with a knife/slicer/peeler or similar . You choose how thinly you want, I cut with a knife and got crunchy chips but a little chewy . The thinner you cut , the more crispy they become.3. Place parchment paper on a plate and place the chips. Make sure they are not on each other, because then they will grow firm in the microwave . Drop some (a little!) olive oil on the chips and spice aftertaste (not that much at all). Since the chips can't lay on each other you will need to do this in batches.3. Place in the microwave about 3-4 minutes on full power , but be supervised to ensure they don't burn. Alternatively you can make the chips in the oven. It takes a little longer. But since you still have to make the chips in batches in the microwave it's a personal preference . If you choose to do in the oven: put the chips on a baking tray and brush with oil and spice and then put it in the oven 175 degrees celcius between 20-25 minutes depending on the chip thickness. Some may need to be taken out earlier and others later, remember to stir in the plate sometime too.   RANCH DIP2 tsp homemade ranch dip (RECIPE HERE)2 dl turkish yogurt (or quark/greek yogurt/sour milk)   AVOCADODIPP1 large avocado1 clove of garlicsalt, pepper, chili   Johana