Snabba småkakor
Jag brukar alltid ladda upp med ett lager småkakor att ha hemma varje vecka, dels för min egen skull men även för familjens. Jag vill ha lite pluggmotivation, mamma vill ha en kaka till kaffet och ja.. vi vill bara ha de helt enkelt. Förra veckan prövade jag på kakor på kikärtor (HÄR) och denna vecka experimenterade jag med banan. De ljusa kakorna är banansmak och de mörka är chokladsmak. De är precis nygräddade på bilden, chokladen har inte ens hunnit smälta haha, men goda blev de iallafall. Banankakor 7 st1 mogen banan 1 dl havregrynLite sötning (honung, stevia, socker, vaniljsocker...) ValfrittJordnötssmörMörk chokladRussinNötter 1. Mixa bananen och havregrynen i en mixer till en slät smet. Söta lite efter smak, tänk på att en stor del av sötman försvinner i ugnen konstigt nog, eller mixa i jordnötssmör. 2. Hacka i små bitar mörk choklad, russin, nötter eller annat om du vill. 3. Baka i mitten av ugnen 10-15 minuter på 200 grader Chokladkakor 9 st1,5 dl havregryn 1 ½ msk kakao ½-2 msk kokosflingor 3-4 msk sötning (tänk på att en del av sötningen försvinner i ugnen konstigt nog) 3 msk mjölk 1 tsk kokosolja ½ tsk bakpulver 1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke med händerna tills de blir en bra degkonsistens 2. Baka i mitten av ugnen 8-10 minuter på 200 grader (Jag behövde ha inne lite kortare än 8, beror mycket på ugn) Johanna