Smakrik snabbmousse

När man är suget på något såhär på kvällskvisten är våra snabba mousser verkligen att föredra! Idag slängde jag dock i lite andra smaksättningar också som faktiskt gjorde en stor skillnad, det blev jättegott!   INGREDIENSER (1 portion)1 äggvita1 dl kvarg/yogurt1 msk kakao1 tsk carob (alt uteslut eller byt ut mot kakao)1 krm kanel1 krm vaniljpulversötning efter smaktopping 1 tsk kakao2-3 tsk vattensötning efter smakca. ½ dl hallonkokosflingor   Vispa äggvitan hårt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman väl. Ställ in i frysen cirka 10-15 minuter. Gör under tiden toppingen genom att blanda 1 tsk kakao med vatten (cirka 2-3 tsk) tills önskad konsistens samt tillsätt sötning efter smak. Värm cirka ½ dl hallon i micron. Toppa moussen med hallonen, chokladsåsen och kokosflingor.   FAST MOUSSE WITH A LOT OF FLAVOURS (1 portion)1 eggwhite1 dl quark/yogurt1 tbsp cocoa1 tsp carob powder (can be omited or substituted for cacao)pinch cinnamonpinch vanillapowdersweetner after tastetopping1 tsp cocoa2-3 tsp watersweetner after tasteabout ½ dl raspberriescoconutflakes Whisk the eggwhite hard until stiff. Add the other ingredients and mix well. Put in freezer for about 10-15 minutes. Make the topping meanwhile by combining 1 tsp cocoa with water (about 2-3 tsp) until required consistency and add sweetner after taste. Warm the raspberries in the microwave. Take out the mousse and top with raspberries, chocolatesauce and coconutflakes   Johanna