Saftig morotskaka
Idag är det söndag, älskar söndagar! Har ofta lite planerat och det finns tid för att ladda upp inför den kommande veckan. Ikväll tänkte jag avsluta dagen med en film och söndagsfika bestående av VÄRLDENS godaste morotskaka! Snälla kan ni inte bara testa detta recept och dela upplevelsen med mig? Den är helt fantastiskt god och väldigt saftig. Precis som en kaka ska vara. Jag vill nästan tvinga er att baka en morotskaka med just detta recept genom datorskärmen på något sätt. Haha INGREDIENSER:Rivna morötter 6 dlMjöl 4 dlÄgg 4 stStröocker 4 dlbakpulver 2 tskbikarbonat 1 tskkanel 2 tskvaniljsocker 1 tskolja 2 dlglasyr:Rumstempererat smör 200gFärskost (philadelphia) 100gFlorsocker 3 dlVaniljsocker 2 tskKokosflingor1. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke.2. Tillsätt de torra ingredienserna.3. Rör ner de rivna morötterna.4. Häll över på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter.5. Låt sedan kakan svalna och förbered frostningen.6. Blanda smör, färskost, florsocker och vaniljsocker.7. Bred ut frostingen över den svalnade morotskakan och strö över med kokosflingor.8. Skär upp i valfri storlek och NJUT! INGREDIENTS:Shredded carrots 6 dlFlour 4 dlEggs 4Sugar 4 dlBaking powder 2 tspBicarbonate 1 tspCinnamon 2 tspVanilla sugar 1 tspOil 2 dlFrosting:Softened butter 200gCream cheese 100gIcing sugar 3 dlVanilla sugar 2 tspCoconut flakes 1. Whisk the eggs and sugar in a bowl.2. Add the dry ingredients.3. Stir in the grated carrots.4. Pour over into a plate with baking paper and bake in the oven at 175 degrees for about 30-40 minutes.5. Let the cake cool down and prepare the frosting.6. Mix butter, cream cheese, icing sugar and vanilla sugar.7. Spread the frosting over the carrot cake and sprinkle with coconut flakes.8. Cut into any size and ENJOY! Emelie