Rimbobullar
Vill bara slänga in en liten kommentar här innan ni börjar bläddra genom bilderna. Vi råkade ta sönder jästen och dess egenskap så våra bullar kunde inte jäsa. Haha så surt med tanke på att det speciella med dessa bullar är att de är luftiga i degen och ska jäsa i hela två timmar. Menmen, fantastiskt goda blev de ändå! Jag är inte så mycket för bullar då jag tycker att det är lite för torrt för min smak (det är inte en kladdig kladdkaka liksom ;). Men rimbobullar är något helt annat. Tänk er en luftig bulle, med vaniljfyllning och glasyr. Waaa älskar det. Har varit mitt kvällsfika i tre dagar i rad nu, vardagslyx! Som jag skrev i början av inlägget så misslyckades vi med jästen. Så era bullar kommer bli större en våra, två timmars jäsning större. INGREDIENSER (20 st):Rimbobullar:Färsk jäst 25 gramKall mjölk 2 dlRumstempererat smör 200 gStrösocker 3 mskVaniljsocker 2 tskVetemjöl ca 6 dlÄgg till penslingFyllning:Rumstempererat smör 100 gVaniljsocker 1 mskStrösocker 2,5 mskGlasyr:Florsocker 1 dlKallt vatten 1 msk 1. Blanda ihop fyllningen.2. Smula jästen i bunke och tillsätt mjölken, rör om tills jästen löser upp sig.3. Tillsätt socker, vaniljsocker och smör och rör om.4. Arbeta ner mjölet till en jämn deg.5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela upp i två lika stora delar.6. Kavla ut båda degdelarna så att båda är i storleken 30x30 cm ungefär.7. Dela upp varje degdel i 10st kvadrater.8. Lägg på en klick fyllning i mitten av varje kvadratbit och vik in hörnen, ett hörn i taget, till mitten.9. Lägg bullarna i formar och ställ på plåt.10. Jäs under bakduk i två timmar.11. Pensla bullarna med ägg.12. Grädda bullarna i mitten av ugnen på 225 grader i ungefär 6-8 minuter. Låt bullarna svalna.13. Blanda ihop glasyren och ringla över bullarna.