Rainbow cupcakes

  Hoppas att ni inte missat vårt senaste recept på magasindelen inspo! Om ni inte läst artikeln kan ni göra det HÄR. Den här gången bjuder vi på otroligt smarriga och populära "Rainbow cupcakes". Förutom att de är så fruktansvärt söta så smakar de verkligen riktigt gott också. Dessutom har vi gjort en grym bakfilm som vi hoppas att ni vill ta er en titt på, där visar vi precis hur man gör dessa godingar!   INGREDIENSER 10 st 100 g smör0,75 dl mjölk1,5 dl strösocker2 ägg1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker2,5 dl vetemjölKaramellfärg av valfria kulörerFrosting60 g rumsvarmt smörCa 5 dl florsocker100 g philadelphiaost1 tsk vaniljsocker1 msk färdigpressad citronKaramellfärg (valfritt)   HOW TO DO 1. Sätt på ugnen på 200 grader2. Vispa socker och ägg poröst (dvs att smeten blir vit och luftig)3. Smält smöret i micron eller på spisen och rör ner mjölken i smöret.4. Skikta försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt därefter smörbladningen.5. Fördela smeten i valfritt antal skålar och häll i valfria karamellfärger i varje skål. Vi delade upp smeten i fem olika skålar och använde oss av grön, gul, blå, röd och orange karamellfärg.6. Ställ ut muffinsformar på en plåt (bäst blir det om du använder dig av en riktig muffinsplåt) och häll ner smeten i valfri ordning och mönster. Du kan till exempel ta ett gult lager först, sedan ett blå lager följt av ett grönt och så vidare. 7. Grädda i ugnen 15-20 minuter 8. Under tiden som dina fina rainbow-cupcakes är i ungen kan du passa på att göra frostingen. Det är bara att blanda alla ingredienser tillsammans. Var dock försiktig med florsockret, om det hälls ner för mycket på samma gång bildas lätt klumpar i frostingen. Vill man färga en del av frostingen som vi gjorde, till exempel i blå, är det bara att dela upp i olika skålar och tillsätta karamellfärg som man vill ha det.9. Låt muffinsarna svalna när de är klara och förvara frostingen i kylen så länge. När de svalnat är det bara att dekorera med frosting och olika tillbehör! Vi använde oss av olika strössel och godisremmar för att göra en regnbåge på några av muffinsarna. Bara fantasin sätter stopp, go nuts!10. Ät och njut!   Emelie, Moa, Sofie och Johanna