Piggelinglass
Ikväll testade jag på att göra en egen hemmagjord glass igen, denna gång med smak utav piggelin! Jag tycker personligen att den blev jääättegod, verkligen riktigt smarrig. PIGGELINGLASS 1 äggvita ca. 2 dl frysta vindruvor½ dl vaniljyogurt2 msk kvarg 1. Vispa äggvitan till ett hårt skum i en bunke. 2. Mixa övriga ingredienser i en mixer och rör sedan ner den mixade smeten försiktigt i bunken med äggvitan. 3. Förvara i frysen ett par timmar innan serveringen (kanske 3-4 timmar) tills glassen fryst. Ta fram glassen ett litet tag innan den ska serveras så att den hinner tina något. Glassen blir inte riktigt som vanlig gräddglass utan lite mer åt froyo/sorbehållet men det passar alldeles utmärkt eftersom att den ska efterlikna piggelinglass! TIPS! för er som inte ätit frysta vindruvor innan tycker jag defintivt att ni ska pröva, det är perfekta snackset. Det är bara att frysa in vindruvor som vanligt och låta stå ett par timmar. När de fryst är det bara att äta direkt precis som de är, smakar verkligen såå gott! Vill man lyxa till det ordentligt är det jättegott att doppa halva eller hela druvorna i choklad innan man fryser in de. Johanna