Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Pepparkaks kladdkaka med kokostosca

Lite kvällsuppdatering :D Hoppas ni har haft en trevlig första advent allesammans! Testade något helt nytt under mitt lilla bak i fredags. Jag gjorde en pepparkaks kladdkaka med kokostosca, gudomlig blandning! Kan jag absolut rekommendera inför ditt nästa julbak :) INGREDIENSERKladdkaka:Ägg 3stStrösocker 3,5 dlKakao 4-5 mskPepparkakskrydda ca 9 g (en halv påse)Vetemjöl 2 dlSmält smör 150 gKokostosca:Smör 75 gLjus sirap 1,5 dlMatlagningsgrädde 0,75 dlStrösocker 3 dlKokosflingor 200 g 1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Smält smöret och låt det sedan svalna.3. Rör ihop ägg och socker.4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sedan ner smöret sist.5. Häll över smeten i en ugnssäker form.6. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter (observera att det kan gå fortare än så, vet inte om min ugn bråkade med mig eller inte, men kladdkakan ska inte vara alltför lös men inte helt klar heller!)7. Koka smör, ljus sirap, matlagningsgrädde och strösocker i cirka fem minuter. Tillsätt sedan kokos och låt det få koka ihop lite.8. När kladdkakan har varit i ugnen så häller du över toscablandningen på kakan och gräddar i ugnen i ytterligare 10 minuter. INGREDIENTSMudcake:Eggs 3 pcSugar 3.5 dlCocoa 4-5 tbspPepparkakskrydda about 9 g (half a bag)Flour 2 dlMelt butter 150gCoconut tosca:Butter 75 gLight Syrup 1.5 dlCooking Cream 0.75 dlGranulated sugar 3 dlCoconut flakes 200 g1. Preheat the oven to 175 degrees.2. Melt the butter and let it cool down.3. Stir together the eggs and sugar.4. Mix the dry ingredients and pour it into the egg- and sugarmixture, add the melt butter at last.5. Pour the mixture into an ovenproof dish.6. Put in the oven for about 20 minutes (note that it can go faster than that, Im not sure if my oven wanted to mess with me or not haha, but the mudcake should not be too loose but not quite ready either!)7. Cook the butter, syrup, cream and sugar for about five minutes. Then add the coconutflakes.8. When the mudcake is done in the oven, pour over the toscamixture and bake in the oven for another ten minutes. Emelie

Föregående inlägg

Kyckling i jordnötssås

Nästa inlägg

Adventskalender: första advent

Till bloggens startsida

foodporn