Parmalindade räkor i vitlöksmarinad
Parmalindade räkor i vitlöksmarinad (5-6 personer) 225 gram räkor 85-90 g parmaskinka 1 vitlöksklyfta Citronsaft från ½ citron ½ tsk torkad basilika 1 nypa röda chiliflingor (mer/mindre beroende på smak) 1. Förbered räkorna (tina, skala, plocka bort svansen osv) och låt torka på papper2. Finhacka löken och blanda tillsammans med juicesaft, basilika och chilin. 3. Marinera räkorna i vitlöksmarinaden och låt ligga ett par timmar till se är väl belagda 4. När räkorna är färdigmarinerade lindas de in i parmaskinkan. Åt en skiva parma kan man linda 2-3 räkor, det är bara att skära skinkan i smalare remsor. 5. Lägg de färdiglindade räkorna i en ugnsfast form och värm i ugnen cirka 10 minuter på 225 grader. Dessa räkor var verkligen helt fantastiskt utsökta! De passade utmärkt som förrätt (vill man äta de som större förrätt rekommenderar jag vitlöksbröd till också) men kan lika gärna ätas som t.ex. en tapasrätt, som snittar eller plockmat, i sallad, som tillbehör till en huvudrätt.. De går nog att äta till mycket för det var verkligen fruktansvärt gott! Johanna