Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Frukost
    • Lunch
    • Middag
    • Mellis
    • Dessert
    • Tips
    • Bröd
    • Veckans recept
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • September2017
    • Maj2017
    • Mars2017
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2016
    • Juli2016
    • Juni2016
    • Maj2016
    • April2016
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Pad thai

Under min 1 månads rundtur i Thailand åt jag mestadels, i princip bara, pad thai. Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha). Jag har faktiskt prövat göra min egen pad thai hemma och den har blivit riktigt bra! Jag använde mig av receptet från en av favoritbloggarna www.jennysmatblogg.se till punkt och pricka! INGREDIENSER3 kycklingfileer300 gram nudlar / risnudlar2 gul lök3 vårlökarPad Thai såsen:1 msk fisksås1 1/2 msk ostronsås1/2 1 msk soya3 vitlöksklyftor3 msk vattensaften av 1 lime1- 2 chilifrukter1 tsk med socker2 1/2 dl groddar2 ägg (lättvispade)hackade jordnötter HOW TO:Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor. stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg. Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig. INGREDIENTS3 chickenfilets300 grams of noodles / rice noodles2 yellow onions3 spring onionsPad Thai sauce:1 tbsp fish sauce1 1/2 tbsp oyster sauce1/2 - 1 tbsp soya3 cloves garlic3 tablespoons waterjuice of 1 lime1- 2 chillies1 tsp sugar2 1/2 cups sprouts2 eggs (lightly beaten)chopped peanuts HOW TO:Cook the noodles according to directions on package.Shred the chicken (easier when it is frozen and thawed up slightly) Heat a wok with oil and fry the chicken and onion as you put down after you have skivart it in hearty cloves - fry over medium heat, a few minutes until chicken is brown . Make the sauce: mix together water, lime juice, soy sauce, oyster sauce, fish sauce, sugar, crushed or finely sliced garlic finely chopped chilli. Stir in noodles, chopped spring onions and sprouts and saute with a little more oil, then stir in the sauce and cook for a few minutes. Break the eggs into a bowl and whisk them together lightly before you mix them down, let fry, stirring, until the eggs have stayed to themselves.

Föregående inlägg

Uppdatering från Australien

Nästa inlägg

Glöm inte!

Till bloggens startsida

foodporn