Oh my appelpie!
Söndagen i ära fick det bli en ny variant på ugnsbakad gröt! Jag knåpade ihop ett recept på en äppelvariant förra gången jag gjorde den ugnsbakade chokladbollsgröten (har du inte prövat MÅSTE du göra det, recept finns HÄR!) och idag kändes som den rätta dagen att pröva det. Den blev förövrigt grymt god, smakade lömskt likt en äppelkaka och återigen fick jag sitta och fundera på om det är frukost eller efterätt jag äter. Det är något magiskt med ugnsbakad gröt har jag märkt. Ugnsbakad äppelpajsgröt1 dl havregryn1-2 msk jordnötssmör1 msk kanel1 tsk bakpulver1 nypa salt1 äggvita1 äpple1 msk socker/stevia/honung/annan sötning. I just detta fall tror jag att honung passar bäst. 2 msk mjölk 1. Sätt ugnen på 200-225 grader2. Blanda havregryn med kanel, bakpulver och salt.3. Grovriv äpplet, men spara några skivor till granering. 4. Blanda ner äpplet, mjölken, jordnötssmöret och till sist äggvitan i havregrynsblandningen. smaka av hur mycket jordnötssmör du vill ha. Jag älskar den krispiga smaken av jordnötssmör så jag tog runt 2 msk men smaka av vad du själv tycker. 5. Rör ner sötningen. Smaka även av här om du eventuellt vill lägga till mer kanel eller mer sötning. 6. Häll smeten i en ungssäker form och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter Tips! servera med vaniljyogurt/hemmagjord vaniljsås på kvarg eller liknande. Eller varför inte vanlig vaniljsås? Johanna